wkr-regeling

Heb jij je kennis over de werkkostenregeling (wkr) goed op orde of juist helemaal niet?Wij van dtevents werken samen met een gespecialiseerde organisatie die samen met ons alles binnen de WKR-regeling onderzoekt voor jouw onderneming. Zo kunnen wij jou hierdoor goed informeren en adviseren over wat mogelijk is. 
Onderstaand vind je in het kort informatie over de WKR-regeling. Meer informatie gewenst? Maak een afspraak met één van onze collega's. 


Bijdrage werkgever

Jouw bijdrage in de kas van de personeelsvereniging is in beginsel onbelast. Voorwaarde is wel dat jouw werknemers geen recht hebben op bepaalde uitkeringen of verstrekkingen door de personeelsvereniging. Zo’n recht kan bijvoorbeeld voortvloeien uit de statuten van de personeelsvereniging of andere gemaakte afspraken. Is zo’n recht aanwezig, dan is jouw bijdrage in de kas van de personeelsvereniging wel belast. Over het algemeen zal er echter geen sprake zijn van een recht, en zal jouw bijdrage onbelast zijn.


Uitje georganiseerd door personeelsvereniging

In de meeste gevallen zal een door de personeelsvereniging georganiseerd uitje te veel met de dienstbetrekking samenhangen, waardoor de waarde van dit uitje belast is bij jouw werknemers. Gelukkig kunt je dit voorkomen door een beroep te doen op de zogenaamde fondsvrijstelling. Als de personeelsvereniging voldoet aan de volgende waarden, zijn de uitjes en andere uitkeringen of verstrekkingen door de personeelsvereniging dan onbelast:

  • Je hebt als werkgever in de afgelopen vijf jaar net zo veel of minder in de kas van de personeelsvereniging gestort als jouw werknemers.

  • De werknemers hebben geen recht op uitkeringen en verstrekkingen uit de personeelsvereniging.

  • De uitkeringen of verstrekkingen hebben geen betrekking op adoptie, overlijden, ziekte, invaliditeit en bevalling.

WKR_belastingdienst.jpg
Bel ons op
085-7470476
Ma t/m vrij: 8:30-17:30 uur
Heb je vragen?
 
kim wix_edited_edited.jpg