Chocolate river tour

1/6

Chocolate river tour

Vanaf 20 personen

3 uur durende activiteit

Mogelijk in Zaandam
 

              Vanaf € 28,50  excl. btw 

Inclusief

  • Rondleiding Verkade Experience

  • Vaartocht over de Zaan

  • Chocolade proeverij

  • Geschiedenis over de Cacao

Bel ons op
085-7470476
Ma t/m vrij: 8:30-17:30 uur
Heb je vragen?
 

In het kort:

Met de Chocolate River Boot vaar je dwars door de geschiedenis heen. Aan de hand van de fabrieken en molens langs de Zaan, prachtige verhalen en verschillende proeverijen onder leiding van een chocolade-sommelier krijg je een goed beeld van de geschiedenis van de cacao.

Uitgebreide omschrijving:

De Zaanstreek was het eerste industriegebied ter wereld. Hier werden vanaf de 16e eeuw hout, olie, verf, meel, papier en tientallen andere producten verwerkt. In het jaar 1730 draaiden hier zelfs meer dan 600 molens tegelijkertijd. In de 19e eeuw werden de meeste molens vervangen door fabrieken. De machines van Verkade, Duyvis, Lassie en Croklaan maakten dat de Zaanstreek “de provisiekast van Nederland” werd genoemd.

Cacao was altijd een zeer belangrijk onderdeel van deze ontwikkeling. Aanvankelijk met molens, later met fabrieken, werd cacao omgezet in chocolade. De streek telde tientallen fabrieken en op sommige dagen rook de hele streek naar cacao.

Middenin het Zaans Museum ligt de Verkade Experience, de rondleiding is een belevenis voor jong en oud! Hier waan je je in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.

Hoe maak je chocolade van cacaobonen? Wat is de ware smaak van chocolade? En waarom ruikt de Zaanstreek naar cacao? Bij het CacaoLab van Zaans Gedaan kom je dit te weten. Hoe? Door te luisteren, proeven, voelen en ruiken. En ook door te wannen, kraken, tikken, malen, raspen en pletten. Het Cacaolab staat aan de Zaan en tussen de molens. Dit is de plek waar al twee eeuwen lang cacaobonen worden gemalen en chocolade wordt gemaakt. De chocolate river tour zal hier eindigen.

Combineren met:

- Diner

- Borrel

- Transport

  Vanaf

€ 28,50

Met dtevents volgen wij de RIVM-richtlijnen.

©2021 dtevents | Lagendijk 3 | 1541 KA | Koog aan de Zaan | KVK 67943268 | 085-747 04 76