10 tips

De datum voor het jaarlijkse bedrijfsuitje komt met grote stappen dichterbij en je hebt werkelijk nog geen idee wat je wilt gaan doen met het team of bedrijf. Uiteraard, er zijn een hele reeks met mogelijkheden, maar hoe pak je dit aan? Waar begin je mee en hoe zorg je ervoor dat het een topdag gaat worden? Hier 10 tips die jou gaan helpen tijdens het organiseren van een team- en bedrijfsuitje.

 

1. Wie gaan we uitnodigen?

Eigenlijk wel de belangrijkste tip om mee te beginnen. Vraag jezelf van tevoren goed af voor wie je bedrijfsuitje is. Willen we alleen met personeel van ons bedrijf gaan of nemen we ook partners, kinderen of eventueel relaties mee?

2. Vaststellen van het budget

Zorg ervoor dat je een budget (per persoon of totaalbudget) hebt, zodat je weet op welke uitjes of evenementen je je kunt gaan richten. Ga hier wel creatief mee om. Ook met kleine budgetten zijn doelstelling vaak realiseerbaar. Echter met grotere budgetten is er meer ruimte voor uitzonderlijke en spectaculaire activiteiten.

3. De activiteit(en)

Een activiteit afstellen op alle behoeftes en wensen van collega’s is meestal wel lastig. Een gevarieerd team met jong en oud volwassen hebben vaak niet altijd dezelfde interesses. Stel daarom je activiteit af op wat iedereen leuk zou vinden en (lichamelijk) ook kan doen. Zoek daarom ook twee, maximaal drie activiteiten waar je informatie van opvraagt. Ben je met meer dan 100 personen? Breng dan een bezoek aan de locaties zodat je goed weet hoe de dag eruit komt te zien, zonder dat je voor verassingen komt te staan.

4. Leg het voor aan je collega’s

Leg jouw selectie van activiteiten voor aan je collega’s, peil de reacties met een voorkeurslijst. Bepaal aan de hand hiervan voor welke activiteit je gaat. Neem hier ook meteen de voorkeursdatum in mee.

5. Het vervoer

Het vervoer is vaak nog best een onderdeel waar niet iedereen zo goed over na denkt. Vaak willen je collega’s een glaasje alcohol nuttigen tijdens het bedrijfsuitje, dan is het handig om vervoer te regelen. Wij van dtevents regelen naast het uitje of workshop ook het vervoer (op aanvraag).

6. Boek een rondleiding

Maak vrijblijvend een afspraak om onze mooie locatie te komen bekijken. We leiden je rond en vertellen je alle ins en outs van de locatie. Dit schetst meteen een beeld hoe jullie uitje eruit komt te zien.

7. Inspiratie

Als ideeën of ingevingen van collega’s te kort komen, is inspiratie een must. Wij van dtevents organiseren hiervoor één keer in het jaar een inspiratie festival. Alle workshops en bedrijfsuitjes worden in het jou in het klein tentoongesteld. Daarnaast zou je voor meer inspiraties ook op onze social media accounts kunnen kijken. Denk aan Pinterest, LinkedIn, Facebook en Instagram.

8. Ligt je collega’s vooraf in en toe

Handig om te weten is of er collega’s zijn die allergieën hebben of een dieet volgen. Licht de mensen daarom vooraf goed in met eventuele belangrijke informatie voor de dag. Zorg ervoor dat alle deelnemers van je bedrijfsuitje rekening houden met kleding en schoenen die bij de activiteit passen. Als het een buitenactiviteit is, kan het soms natuurlijk best fris zijn en dan is het wel zo fijn als iedereen daarop gekleed is. En schoenen die prettig zitten zijn natuurlijk ook van belang!

9. Wees op tijd met plannen

Zeker in grotere steden is het belangrijk dat je ruim van tevoren boekt. Vooral als het gaat om een op maat gemaakt programma of een boeking van een uitje of workshop. Met name in de weekenden zit het sneller vol. Veel organisatoren verkijken zich daar nog wel eens op. Wees dus op tijd met een aanvraag om zo teleurstellingen te voorkomen.

10. Maak een afspraak

Enthousiast geworden na deze tips voor een geslaagd bedrijfsuitje of evenement? Mail dan nu naar info@dtevents.nl of bel naar 085- 747 0476.

Image by AbsolutVision
Bel ons op
085-7470476
Ma t/m vrij: 8:30-17:30 uur
Heb je vragen?
 
kim wix_edited_edited.jpg